Apărători noroi auto

Apărători noroi auto

Indiferent dacă conduceți un SUV, un camion compact sau de dimensiuni medii, apărătoarele de noroi sunt un accesoriu simplu, dar esențial pentru autoturism. Acestea împiedică pătrunderea murdăriei și a resturilor rutiere și lovirea părților sensibile ale vehiculului. Bavetele de noroi reprezintă, de asemenea, o modalitate excelentă de a proteja vopseaua și finisajul părților laterale ale caroseriei. Acestea sunt printre cele mai achiziționate accesorii pentru pickup-uri, SUV-uri și crossover-uri.

Apărătoarele de noroi sunt disponibile de la o mare varietate de producători, iar înțelegerea diferențelor dintre tipuri și metode de instalare este foarte importantă.

În funcție de tipul de caroserie al vehiculului dvs. și de tipurile de drumuri pe care conduceți, apărătorii de noroi pot contribui mult la reducerea pietrișului, murdăriei și a prafului care se colectează pe suprafață vehiculului.

Site-ul nostru pune la dispoziție o gamă variată de apărători noroi dedicate , în funcție de marcă și modelul mașinii dumneavoastră.

Pentru început, apărătoarele de noroi se regăsesc și sub denumirea de bavete de noroi sau șorțuri noroi. Acestea sunt atașate în spatele anvelopelor și împiedică pietrișul, apa și noroiul să stropească mașina, în timpul condusului.

Unii oameni cred că apărătoarele de noroi nu sunt un accesoriu necesar pentru autoturism, însă există numeroase beneficii pe care le puteți obține de la acest simplu produs, în special pentru cei care trăiesc în zone cu climă ploioasă sau cu zăpadă. Este, de asemenea, recomandat pentru persoanele care conduc adesea în zone cu nisip sau drumuri cu pietriș. Șorturile de noroi sunt concepute pentru a acționa ca o barieră împotrivă resturilor de pe carosabil.

Excelent pentru off-road

Apărătoarele de noroi sunt, de asemenea, recomandate pentru off-road, deoarece șoferii conduc de obicei pe condiții de drum dure și vin întotdeauna în contact cu pietre, noroi și alte particule de carosabil.

Sunt disponibile în diferite forme, dimensiuni, dar și materiale. Bavetele de noroi dedicate sunt create dintr-un ABS semirigid sau cauciuc.

Dacă merită investiția,  depinde de mașina ta, de locul în care locuiești și de obiceiurile tale de conducere. Iată câteva avantaje ale utilizării apărătoarelor de noroi:

  • protejează vopseaua caroseriei de deteriorările apărute în urma ciobiturilor
  • împiedică murdăria și pietrișul să ajungă în părțile vulnerabile ale mașinii
  • protejează pietonii de a fi loviți de pietriș și alte resturi rutiere
  • vă mențin mașina mai curată, ceea ce înseamnă mai puține călătorii la spălătoria auto

Apărătorii de noroi sunt ușor de curățat. Praful poate fi șters cu ușurință, în timp ce murdăria mai dură poate fi spălată cu detergent și clătită cu apă. Spălarea mașinii la o spălătorie drive-în car,  poate curăța și acest accesoriu auto în timpul procesului automat de curățare.