Nucă schimbător cu manșon

Nucă schimbător cu manșon

Pentru a asigura o funcționare optimă și o durată de viață mai lungă a schimbătorului de viteze al mașinii, acesta este prevăzut cu o nucă cu manșon. Aceasta este o piesă care se fixează pe maneta schimbătorului și care o protejează de factori externi precum praf, umezeală sau uzură. De asemenea, nuca cu manșon contribuie la aspectul estetic și la confortul la condus, având o suprafață din piele ecologică și un design adaptat preferințelor șoferului sau stilului interior al autovehiculului.

Există diferite tipuri de nucă cu manșon, în funcție de numărul de trepte de viteză și de modelul mașinii, precum: nucă schimbător viteze cu manșon pentru Audi A4 B8, Audi A5, Audi A6 C6, Audi Q5, nucă schimbător viteze cu manșon pentru Dacia Logan, Dacia Sandero, Dacia Duster, nucă schimbător viteze cu manșon pentru Mercedes Vito W638, nucă schimbător viteze cu manșon pentru Opel Astra H, nucă schimbător viteze cu manșon pentru Opel Corsa D, nucă schimbător viteze cu manșon pentru Peugeot 307, Peugeot 307, Peugeot 207, nucă schimbător viteze cu manșon pentru VW Golf 4, Golf 5, Passat B6, Passat B7, etc.

Pentru a înlocui manșonul schimbătorului de viteze, urmați pașii de mai jos:
- Ridicați manșonul vechi de pe schimbătorul de viteze, fără să îl forțați.
- Eliminați orice resturi de praf sau murdărie de pe suprafața schimbătorului de viteze, utilizând o cârpă curată și umezită cu un detergent delicat.
- Puneți manșonul nou peste schimbătorul de viteze, asigurându-vă că se potrivește perfect cu forma și mărimea lui.
- Apăsați manșonul nou în jos, până când se fixează ferm pe schimbătorul de viteze.
- Testați dacă manșonul nou este bine instalat și nu se deplasează sau se învârte.